Szent László Napok, Nagyvárad, 2021

Operaünnep a 9. Szent László Napok ünnepélyes megnyitóján

Ismert operákból csendülnek fel részletek a június 21–27. között zajló nagyváradi Szent László Napok június 21-en, hétfői ünnepélyes megnyitóján a debreceni Csokonai Színház és a Kodály Filharmonikusok művészeinek közreműködésével. Az Operaünnep című esemény 19 órától kezdődik a Szigligeti Színházban.

Vincenzo Bellini, Charles Gounod, Kodály Zoltán, Wolfgang Amadeus Mozart, Amilcare Ponchielli, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi örök szépségű áriáit és együtteseit hallgathatja majd ezen az estén a közönség.

Közreműködik: Antóni Norbert, Dargó Gergely, Donkó Annamária, Donkó Imre,  Grega Csaba, Janovicz Zsófia, Kuczmog KlaudiaMolnár Anna, Nagy Kíra, Rendes Ágnes, Szilágyi Szilvia, valamint a Kodály Filharmonikusok és a Csokonai Színház Énekkara. Karigazgató Gyülvészi Péter, az est karmestere pedig Ács János.

A rendezvényen való részvétel meghívó igényléséhez kötött. Az ingyenes belépőket június 15-étől, keddtől lehet igényelni a Szent László Egyesület székhelyén (Nagyvárad, Kálvin János u. 1. szám), hétköznapokon 9 és 16 óra között.

Az ünnepélyes megnyitón a beltéri járványügyi szabályok érvényesek. Nem szükséges sem oltási igazolás, sem negatív teszt.

Belépéskor az önkéntesek testhőmérsékletet mérnek, ajánlott a kihelyezett kézfertőtlenítő használata, és a rendezvény teljes ideje alatt kötelező a védőmaszk viselése.

A színház befogadóképességének 70 százaléka használható ki. A Szent László Napok szervezői a fesztivál honlapján, Facebook-oldalán és a helyi sajtóban is jelezni fogják, ha már a rendezvény előtt elfogynak az igényelhető meghívók.

Amennyiben még maradnak belépők, úgy az előadás előtt a helyszínen is lehet igényelni, érkezési sorrendben. Kapunyitás 18:30 órakor.

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

Bejegyzés megosztása