Szent László Napok, Nagyvárad, 2021

Főnixterv a Szent László Napokon

Az idén június 21–27. között zajló nagyváradi Szent László Napok keretében is látható lesz a Szigligeti Színház Főnixterv című előadása.

Időpont: június 26., szombat, 20.00 óra

Helyszín: nagyváradi vár, nyári színház

Szervező: Szigligeti Színház, Szent László Egyesület

 

Jegyek kaphatók a Szigligeti Színház pénztárában, a Szent László Egyesület székhelyén (Kálvin János utca, 1. szám) hétköznaponta 9–16 óra között, valamint szabad helyek függvényében a helyszínen.

 

A város szélén, nem messze a reptértől élnek, álmodnak, terveznek az új negyed lakói. Egy pályaelhagyó színész és barátnője, az ambiciózus jogász, szomszédaik, akik kitartóan újítják otthonukat, valamint egy doktornő és alkalmi kedvese. Ők, barátaik és rokonaik rakosgatják azt a mozaikot, amely banalitásokból, titkokból, szerelmekből, és ami talán ennél is fontosabb, az új élet vágyából rajzolódik ki. Megvalósítják vagy elpusztítják magukat? Talán mindegy. Élnek vagy túlélnek? Talán mégsem mindegy.

Botos Bálint rendező már harmadik alkalommal dolgozik együtt a Szigligeti Társulattal. Alkotói csapata ezúttal egy improvizációkra alapuló előadás létrehozását tűzte ki célul, amelyben színész, rendező és dramaturg egymást erősítve tud építkezni. 

Szereplők: Balogh Attila, Csatlós Lóránt, Firtos Edit, Fodor Réka, Kiss Csaba, Kocsis Anna, Kovács Enikő, Pitz Melinda, Tasnádi-Sáhy Noémi, Rácz Endre

Rendező: Botos Bálint

Dramaturg: Kárpáti Péter

Díszlet- és jelmeztervező: Florina Bellinda Vasilatos

Koreográfus: Györfi Csaba

Dramaturggyakornok: Kovács Emese

 

A Szent László Napok szabadtéri színházi programjain azok vehetnek részt, akik: 

  • megkapták a koronavírus elleni vakcinát, és az utolsó oltásuk óta eltelt legalább 10 nap;
  • vagy 72 órásnál nem régebbi PCR-, vagy 24 órásnál nem régebbi gyorsteszt negatív eredményét tudják felmutatni;
  • vagy 15–90 napja átestek a fertőzésen, és ezt olyan orvosi dokumentummal tudják igazolni, mint pozitív PCR-teszteredmény-igazolás, kórházi kilépő vagy 14 naposnál nem korábbi, antitestek jelenlétet igazoló IgG-teszt. 

 

Az események helyszínére 30 perccel az esemény kezdete előtt lehet belépni.

A dokumentumok ellenőrzése a bejáratnál történik. 

A gyerekek ezen dokumentumok nélkül is részt vehetnek a rendezvényen. 

Az előadásokat csak ülve, kijelölt helyükről követhetik, a helyek száma korlátozott a befogadóképesség függvényében.

 Távozáskor kérjük, használják az erre kijelölt útvonalat.

 A rendezvény ideje alatt minden 5 évesnél idősebb néző számára kötelező a védőmaszk viselése és a 1,5 méteres védőtávolság betartása.

Kérjük, amennyiben sor alakul ki távozáskor, érkezéskor vagy sorban álláskor, tartsák a másfél méteres távolságot az előttük, valamint mögöttük állóktól. 

Bejegyzés megosztása